Kinderen en de emotionele kant van de scheiding

Als u besluit uit elkaar te gaan, is het van belang dat de kinderen op een goede manier worden ondersteund. Voor kinderen is het belangrijk om betrokken te worden bij de beslissingen over hun dagelijkse leven na de echtscheiding. 

Hieronder zijn er een aantal tips die kinderen kunnen helpen bij het verwerken van en wennen aan de echtscheiding.

Houd tradities en gewoontes in stand

Houd tradities en gewoontes die belangrijk zijn voor de kinderen in stand. Bedenk wat u voor de echtscheiding normaliter voor activiteiten met uw kinderen ondernam en probeer deze zoveel mogelijk voort te zetten, ook als er een nieuwe partner is.

Maak geen ruzie in het bijzijn van de kinderen

Ruzie in het bijzijn van de kinderen dient vermeden te worden. Kinderen voelen zich machteloos en krijgen het idee dat ze partij moeten kiezen. Dit kan voor kinderen erg ingrijpend zijn. 

Twee keer een thuis

Het is belangrijk dat de kinderen in elk huis een eigen plek hebben. Zorg er bovendien voor dat ze op beide adressen hun eigen spullen hebben. Dat voorkomt gesleep van het ene naar het andere huis.

Ga niet te ver uit elkaar wonen

Twee ouderlijke huizen brengt veel planning met zich mee. Het is handig als oudere kinderen de ouders zelfstandig kunnen bezoeken. Indien u op fietsafstand van elkaar woont, kunnen de kinderen zelfstandig de ouders bezoeken.

Bekijk ook: